Stippen en Sterren

De inspiratie voor de naam Stippen en Sterren komt uit het boek “Niemand is zoals jij”, van Max Lucado. In dit boek verteld Max over de Nerflanders, kleine mensen van hout die gemaakt zijn door Eli, een houtsnijder. De Nerflanders plakken de hele dag door stickers op elkaar. Gouden sterren, voor als je er mooi uitzag of als je iets heel goed kon en grijze stippen voor als het hout ruw was of de verf afgebladerd, maar ook voor diegene die weinig bijzonders kunnen.  Eén van de Nerflanders is Wout, er worden bij hem zoveel stippen op hem geplakt, dat hij niet meer naar buiten durft. En gaat hij steeds meer geloven dat hij een slechte Nerflander is. 

Op een dag ontmoet hij Lucia, zij was van puur hout, zonder sterren of stippen. Alle stickers die de Nerflanders bij haar erop wilden plakken vielen er zo weer af; zowel sterren als stippen. Lucia zegt tegen Wout dat hij naar Eli moet gaan. Bij Eli vraagt Wout hoe het komt komt dat de stickers bij haar niet blijven plakken. Eli, De Maker verteld Wout dat Lucia heeft besloten dat wat hij van haar vind belangrijker is dan wat de mensen van haar vinden. De stickers blijven alleen plakken als je dat zelf wilt. Als Wout terug gaat naar het dorp zegt Eli. ‘vergeet het niet, jij bent bijzonder omdat ik je heb gemaakt en ik maak geen fouten’. 

Iedereen is uniek en iedereen is goed, dat is de basis in Gezinshuis Stippen en Sterren. Je mag zijn wie je bent, er is niemand zoals jij. Wij vinden het belangrijk dat kinderen de kans krijgt om zich te ontwikkelen unieke personen , dat zijn eigen pad mag begaan. Om dit te kunnen bereiken heb je een plek nodig waar je mag zijn, waar je gezien wordt en waar vanuit vertrouwen en liefde gewerkt wordt aan deze ontwikkeling.